نگاهی از نزدیک به دوربین سلفی پاپ‌-آپ در آنر 9X و قابلیت‌های آن

آنر 9X در مدت کوتاه حضور خود در بازار داخلی با تکیه بر طراحی مناسب و جذابیت‌های مرتبط با صفحه‌نمایش فول اسکرین،‌ توجه کاربران را به خود جلب کرده است. یکی از ویژگی اصلی این گوشی که امکان حذف ناچ و به حداقل رساندن حاشیه‌های بخش بالایی را فراهم کرده، به دوربین سلفی آن باز می‌گردد که برخلاف اکثر نمونه‌های حاضر در بازار از بالای صفحه‌نمایش به لبه بالایی گوشی منتقل شده و تنها در مواقع لزوم از جایگاه خود خارج می‌شود. این دوربین سلفی از وضوح 16 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.2 برخوردار بوده و از برخی قابلیت‌های جالب توجه بهره می‌برد. در ادامه اندکی بیشتر با این دوربین و قابلیت‌های آن آشنا می‌شویم.

طراحی و نحوه عملکرد

مطمئنا اولین جذابیت یک سلفی پاپ‌آپ به شکل ظاهری و نحوه عملکرد آن تعلق دارد جایی‌که برخلاف سلفی‌های معمول، از یک دوربین نمایان بالای صفحه‌نمایش استفاده نشده و تنها با لمس کردن گزینه عکاسی سلفی می‌توان این دوربین را مشاهده کرد. سلفی پاپ‌آپ آنر 9X که بر بالای گوشی و متمایل به سمت چپ قرار گرفته، عرضی نزدیک به 12 میلی‌‌متر داشته و پس از بازگشایی کامل،‌ در ارتفاعی در حدود 8 میلی‌متری از سطح گوشی قرار می‌‌گیرد. این طراحی با وجود آن‌که برای اولین بار در یک گوشی آنر دیده می‌شود اما پیش از این در برخی از رقبای اصلی این گوشی از جمه Oppo F11 Pro نیز به‌کار گرفته شده و بیش از همه چیز در جهت به حداکثر رساندن نسبت صفحه‌نمایش به بدنه (screen to body ratio) که شرکت سازنده آن را 91 درصد اعلام کرده، طراحی‌ شده است.

9x

 

 

میزان مقاومت و مکانیزم‌های امنیتی

استفاده از قطعات متحرک در طراحی گوشی‌های موبایل معمولا به نگرانی‌هایی در مورد میزان مقاومت و دوام آن‌ها در طول زمان دامن می‌زند؛ امری‌که آنر 9X نیز از آن مستثنی نبوده و دوام بخش مکانیکی متحرک آن و احتمال آسیب رسیدن به این قطعه در هنگام افتادن گوشی از دست از جمله نخستین نگرانی‌های مطرح شده در طراحی این مدل به حساب می‌آیند. این دوربین به گفته شرکت سازنده ظاهرا امکان کارکرد مدوام به صورت روزانه برای 5 سال را خواهد داشت و عملکرد مکانیکی صحیح آن تا آن زمان تضمین شده است. در بخش مکانیزم‌های امنیتی نیز قابلیتی برای بازگشت خودکار دوربین به سر جای خود در زمان تشخیص سقوط از ارتفاع در نظر گرفته شده که در سناریوهای روزمره، قابلیتی کاربردی و حیاتی به نظر می‌رسد. در تست این ویژگی در دنیای واقعی، زمانی نزدیک به 1 ثانیه برای بازگشت دوربین به سرجای آن لازم است که این زمان با وجود آن‌که در صورت کوتاه بودن فاصله و زمان سقوط نسبتا زیاد به نظر می‌رسد اما در اغلب مواقع برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دوربین کافی خواهد بود.

آنر همچنین از مقاومت این دوربین در برابر فشاری معادل 15 کیلوگرم سخن می‌گوید که این مورد نیز با توجه به طراحی ظریف این قسمت جالب توجه به نظر می‌رسد.
مشخصات عکاسی و فیلم‌برداری

دوربین سلفی آنر 9X همانطور که اشاره شد یک نمونه 16 مگاپیکسلی فاقد فوکوس خودکار است که در مقابل خود لنزی نچندان گشوده با f/2.2 را می‌بیند. وضوح 16 مگاپیکسلی (3,456×4,608 پیکسلی) این دوربین در نسبت 4:3 به وقوع می‌پیوندد و جالب این‌که هیچ وضوح و نسبت تصویر دیگری برای عکاسی آن تعریف نشده است.

در زمینه فیلم‌برداری اما سه وضوح و نسبت تصویر برای این دوربین تعریف شده که شامل 720p و 1080p با 30 فریم در ثانیه (هر دو در نسبت 16:9) و 1080p با 30 فریم در ثانیه در نسبت فول اسکرین 19.2:9 می‌شود. در هر سه این موارد، می‌توان جدا از انکودینگ پیش‌فرض H.264 از فشرده‌سازی جدیدتر H.265 نیز بهره برد که این دومی با وجود ایجاد فایلی با حجم پایین، ریسک پخش نشدن در پلیرهای قدیمی‌تر را افزایش می‌دهد. کادر تصویر در هنگام سوییچ از عکاسی به فیلم‌برداری جمع‌تر شده و بنابراین بهتر است قبل از آغاز فیلم‌برداری با دوربین سلفی، مجددا کادر تصویر تنظیم شود.